Virtus Media

Creare magazin online eComerce personalizat, cu design modern.

creare-magazin-online
Servicii WEB

Recomandari in crearea unui magazin online, eComerce personalizat, responsive cu design modern

Crearea unui site de tip magazine online e-comerce ofera posibilitati si avantaje majore oricarei afaceri. Extinderea afacerii existente, crearea unui brand nou, lansare de produse si servicii pe piata online, captarea atentiei unui public cat mai numeros, campanii de informare si actualizare.

Este absolut necesar sa etapizam realizarea unui site e-comerce si sa se stabileasca cu exactitate informatiile care vor compune si finaliza fiecare etapa in parte. Acest plan te va ajuta sa scutesti o suma considerabila de bani si vei realiza magazinul online intr-un timp util.

Ce platforma sa folosesc pentru un magazine onlie e-comerce si care ar fi criteriile de selectare?

platforma-opencart     platforma-prestashop  platforma-magento

Stabilirea platformei pe care vei lucra este o sarcina grea pentru un incepator, cu toate ca sunt cateva variante. Este necesar sa tinem cont de cateva criterii in alegerea platformei, cum ar fi:

 • Administrare usoara– Sa nu fie nevoie de abilitati de dezvoltator pentru a gestiona si administra informatiile din site-ul dvs.
 • Ieftina – Platformele de comert electronic sau platformele de prezentre nu sunt super scumpe, unele dintre ele chiar nu costa nimic. Multe costuri sunt generate de module si plugin-uri si aici trebuie sa avem grija.
 • Fiabila – Cu cat mai putine erori, la diferite update-uri, cu atat mai multi clientii si utilizatorii ai site-ului multumiti.
 • Suport – Cu o platforma profesionala si un suport bun de la dezvoltator aveti o garantie comerciala pentru orice situatie neprevazuta care include probleme tehnice sau de programare.

Recomandari – Opencart este o platforma foarte populara in randul magazinelor online fiind si usor de administrat si genereaza costuri reduse in implementarea si dezvoltare de functii.

Cat de important este aspectul magazinului online?

Din punct de vedere al preferintelor legate de design trebuie tinut cont de factorul principal “UX-experienta utilizatorilor”. Incearca sa nu folosesti mai mult de 3 culori. Trebuie urmarit modul prin care se vor afisa paginile de produs, accesarea cu usurinta a informatiilor despre livrare-plata-retur.

Simplificarea si optimizarea pasilor prin care utilizatorul lanseaza o comanda noua in magazinul online va indemna utilizatorul sa cumpere mai mult si mai des de la tine. Orice magazin online online de tip e-comerce trebuie sa fie foarte bine optimizat mobile, aspect ce va ajura domeniul magazinului sa ajunga mai repede in topul cautorilor.

Ce functii trebuiesc implementate neaparat pentru un magazine online?

Functiile importante prin care putem sa aducem magazinul online mai usor de administrat si mai usor de accesat de utilizatori nu sunt obligatorii, dar daca ai nevoie de o functie personalizata care ar ajuta sa ai mai multe comenzi nu ezita sa o implementezi.

Exemple de functii si module

 • Caracteristici produse – in magazinul online poti sa setezi caracterisiticile produsului, de la culoare pana la marimi sau alte informatii utile. Poti seta produse configurabile sau descarcabile, aspect ce va creste prestanta brand-ului tau.
 • Modul de facturare – Magazinul online iti permite sa emiti facturi proforme, facturi fiscale, respectiv stornarea acestora prin integrarea unui API de la dezvoltatorul aplicatiei de facturare. Activarea acestui modul va facilita timpul de prelucrare al unei comenzi si va elimina posibilitatea de introducere manuala gresita a datelor.
 • Actualizare feed – Necesita mult timp sa actualizezi informatiile, pretul, stocul sau alte caracterisitici ale produsului. O varianta rapida si sigura este introducerea produselor, de la diversi furnizori, printr-un feed (baza de date cu produse) direct in magazinul tau online.
 • Modalitati de plata – Intr-un magazine online putem sa integram mai multe tipuri de plati: cu cardul (EuPlatesc, MobilPay, PayU, EuroPaymant…) , ramburs ( prin curier rapid sau posta romana), prin OP (ordin de plata sau transfer bancar), cu cash la ridicarea produsului (situatie in care necesita casa de marcat). In functie de nevoile tale poti adauga diferite modalitati de plata.
 • Module livrare – Este foarte important ca un client sa treaca usor prin formularul de livrare . Ai posibilitatea de a oferi clientilor posibilitea de a allege curierul droit, in functie de distanta, pret, tipul produsului.
 • Modul rapoarte si analiza – Cu cat vanzarile online cresc, cu atat va fi mai important sa ai statistici cat mai precise despre activitatea din site, comenzi, recenzii, cuvinte in cautari .
 • Module de oprimizare SEO – Ai posibilitatea de a optimiza corect fiecare pagina (produs, categorie, informatii, produscator, 404 redirect), de a gestiona mai usor setarile ce fac site-ul sa se incarce mai repede.
 • Module Chat Manager – Poti interactiona cu utilizatorii si clientii mai usor prin aplicatii de chat. Scutind timpul de scriere al formularului utilizatorul/clientul va aprecia mai mult experienta din magazinul tau si cu siguranta vanzarile vor fi mai mari.

Crezi ca se poate ca oamenii o sa-ti ceara tie prima data serviciile sau produsele, fara sa comenteze neaparat pretul?

Imaginea buna a unui produs va capta atentia oricarui vizitator si-l vaajuta sa devina client mult mai repede. Incearca sa afisezi poze cat mai clare, intr-un format acceptat si optimizat pentru motoarele de cautare. Ofera-I vizitatorului posibilitatea de a intelege rapid ce vinzi si in a-l determina sa cumpere. Este absolut necesar si sa ai o descriere a produselor originala. Paginile care contin texte cu continut unic si relevant vor fi mai accesate si vor capata experienta in timp.

Asigura-te ca magazinul online este functional!

Testeaza functionalitatea magazinului online si verifica informatiile introduse. Testarea este de multe ori tratata cu superficialitate, cea mai obisnuita parte a unui proces fiind neglijata. Fiecare pagina si legaturile dintre ele trebuie atent verificate, functiile ce ajuta la finalizarea unei comenzi trebuiesc incercate de mai multe ori. Ar trebui sa verificati fiecare formular, fiecare scenariu, sa rulati un program de verificare a ortografiei pentru a gasi eventuale greseli.

Related posts

PRIMII PASI IN REALIZAREA UNUI SITE

admin

Lasa un Comentariu